Tipy na zimní péči o pleť

Každé roční období vyžaduje specifickou péči o pokožku. Zima pak o to víc, že je pokožka vystavena výrazným teplotním rozdílům. Pobyt venku v mrazivém počasí, ke kterému se na horách často přidá i chladný vítr, stejně jako pobyt v uzavřených vytápěných místnostech nemají na pleť zrovna blahodárné účinky. Všechny tyto faktory vedou k dehydrataci pleti, která je pak oslabená, lehce se podráždí, má tendenci červenat a olupovat se. Dehydratace a narušená ochranná bariéra pokožky způsobují ztrátu elasticity a tudíž i rychlejší stárnutí i tvorbu vrásek. Nezapomeňme ani na sluneční paprsky, které sice v zimě nehřejí, ale o to víc dokáží být zejména na horách zrádné a lehce pleť spálit. A letošní ne zcela oblíbený módní doplněk v podobě roušky dokáže pleť taky velmi zatížit a podráždit. Pohodě nepřidají ani nezvykle suché ruce či popraskané rty. V zimě je tedy potřeba se o pleť starat nejen pečlivě, ale hlavně se správnými produkty. Nebojte se investovat do kvalitních produktů.

Hydratace a výživa pleti:

Dehydratace je hlavním zimním nepřítelem pleti. Vyhněte se proto čistící kosmetice s obsahem alkoholu. Lehké hydratační fluidy a gely je lépe vyměnit za hutnější vyživující pleťové krémy. Skvělé jsou přírodní pěstící pleťové oleje, které jsou současným beauty trendem. Lehce se vstřebávají, intenzivně hydratují a vyživují pleť do hloubky, aniž by ji zanechávaly mastnou. 

Hydrataci a vitamíny dodají pleti v zimním období pleťové masky. Jsou efektivním intenzivním zdrojem regenerace a výživy pleti, kterou zároveň vyčistí. Masky navíc mohou řešit i specifické problémy jakými jsou akné či podráždění. Slupovací masky mohou navíc nahradit pro zimu ne zcela vhodné klasické peelingy. Výhodou masek je hloubkový a viditelný okamžitý efekt. Výživné látky masky se vstřebají do spodních vrstev pleti a posílí ji. A když si vyberete slupovací nebo jílovou masku, můžete si s ní zpříjemnit i home office nebo se v masce protáhnout při józe. Plátenkové masky využijte při večerním relaxu u filmu nebo knížky. 

Masky, které v zimně dodají hydrataci i vitamíny:

24hodinová hydratační maska 7th Heaven Anti-Pollution pomáhá pleť chránit proti působení znečištěného prostředí města a poskytuje pokožce ochrannou bariéru. Pleť doslova napumpuje vitamínem E a dalšími antioxidanty. Zanechává ji viditelně zářivou, jemnou a zdravě vypadající 

Maska 7th Heaven proti stárnutí z prémiové řady Renew You je elixírem pro zralou pleť. Bambusový ubrousek je napuštěný přírodním vitamínem B5, směsí z arganového oleje, výtažku bobulí z červených hroznů a aloe vera, které pleť hydratují a viditelně vyhladí. Napomáhají jí obnovit přirozenou rovnováhu a snižovat výskyt jemných vrásek. 

Kombinaci jemné exfoliace a hydratace poskytuje avokádová jílová maska 7th Heaven Superfood. Je vhodná pro všechny typy pleti. Blahodárné avokádo a aloe vera dodá pleti potřebnou výživu, zatímco jemně drcené jadérka vlašského ořechu se postarají o jemnou exfoliaci. Maska zanechává pleť dokonale hydratovanou, vyživenou a rozjasněnou. 

Pozor na rty:

I rty vyžadují v zimně také speciální péči. V zimně často trpí extrémním vysycháním a těžce se pak regenerují. Často si je z pocitu sucha bezděčně olízneme, čímž jim nechtěně způsobujeme více újmy. Rty popraskají a pálí. Balzám na rty je proto naprosto nezbytná součást vaší kabelky. Okamžitě ošetří a zjemní i rtěnkou nalíčené rty. 

Antioxidační balzám na rty The Organic Pharmacy je novinkou na trhu. Vysoce hydratační balzám na rty okamžitě a dlouhodobě uleví suchým a žíznivým rtům. Ochrání je před nepříznivými vlivy a navíc podpoří i přirozenou baculatost rtů. Luxusní koktejl výživných olejů a antioxidačních vitamínů okamžitě rty zabalí do dlouhotrvající péče.

 
Nezapomeňte na ruce:

Ruce v zimně trpí stejně jako pleť obličeje. Jejich pokožka často extrémně vysychá a je opomíjena v pravidelné péči. Trpí víc než obličej i díky domácím pracem, mytí nádobí a covidem zvýšené nutné hygieně. Nechrání se a nedostává se jim odpovídající péče. A pokožka rukou pak ukazují víc než chceme. Každodenní péči nepodceňujte. Kvalitní hydratace a výživa dokáže ruce ochránit a omladit.   

Hydratační krém, se kterým vaše ruce znovu omládnou je StriVectin Volumizing Hand Treatment. Jeho složení s kyselinu hyaluroniovou a unikátní patentovanou technologií StriVectin NIA-114™ pokožku dokonale zjemňuje, vyživuje, hydratuje a navrací jí její pružnost i mladistvý vzhled. Navíc tento krém minimalizuje výskyt věkových skvrn a zabarvení.

A nutnou výbavou do kabelky je i inovativní čisticí a hydratační sprej na ruce HAAN, který zničí 99,9% bakterií a virů bez použití vody. Nyní s i s možností doplnění! Je ideální k očistě a ochraně vašeho zdraví pokaždé, kdy není možné použít vodu a mýdlo. HAAN je skvělý do auta, letadla, v městské dopravě, v kanceláři nebo na nákupech. Ruce jsou po použití čisté, navíc i velmi příjemně voní a díky aloe vera jsou i hydratované. Příjemný a funkční design HAAN se vejde do každé kapsy či kabelky.

Pleťové masky 7thHeaven zakoupíte na www.pre-wo.cz  nebo v síti drogerií Rossmann, DM a Teta. Organic Pharmacy a HAAN zakoupíte na www.aurio.cz

Kategorie: