Ukažte světu svou jedinečnou krásu – vybízí Answear.LAB v limitované kolekci „No Shame”.

 

Vzhled by neměl určovat naši hodnotu. Žijeme však ve světě, kde perfekcionismus odsouvá přirozenost do pozadí. Najít klíč k sebepřijetí je obtížný úkol, zvláště když čelíme kritice ze strany svého okolí. Answear.LAB přesvědčuje limitovanou kolekcí „No Shame”, že tělo každé ženy je krásné a zaslouží si respekt.

Bez ohledu na to, jak vypadáme, jak jsme staré nebo jaká životní rozhodnutí děláme, jsme jedinečné – vysvětluje značka Answear.LAB. Outfity z kolekce „No Shame” jsou z různých materiálů, v souladu s trendy nadcházející sezóny podzim-zima. Hlavní roli však hraje kůže a krajka. Kůži najdete v podobě dlouhých kabátů, elegantních vest, obleků a bot. Krajka se naproti tomu vetká do šatů, košil a sukní. Oba materiály dodávají kolekci texturní rozmanitost a osobitý charakter. Tuto rozmanitost dokonale podtrhuje černá, která je vůdčí barvou v „No Shame“. Paletu barev doplňuje šedá, bílá, krémová a poutavá fuchsiová.

Kolekci propaguje atmosférické focení, kterému dominují černobílé fotografie plné emocí. Fotoprodukce se zúčastnily výjimečné ženy v roli modelek. Mezi nimi byla i Lidia Popiel, fotografka s mnoha úspěchy na svém kontě, která neustále dokazuje, že krása nezná věkovou hranici. Před objektiv si stoupla i Magdalena Zalejska, známá spíše jako Apolonka. Polská modelka byla jednou z prvních v oboru, která upustila od pokusů o dosažení „nulové velikosti“ a ukázala, že ženy ve větších velikostech mohou dobýt svět módy.

„Často se za svá těla stydíme, místo abychom jim daly úctu a lásku. Při vytváření limitované kolekce „No Shame” jsme mysleli na všechny ženy, které bojují s nedostatkem sebepřijetí, ale také se zahanbováním ze strany svého okolí. Věříme, že hlasitým povídáním o fenoménu studu se nám podaří přesvědčit ženy, aby akceptovaly svůj vzhled, budovaly si sebevědomí a neodsuzovaly ostatní.” – vysvětluje Agnieszka Pruchnik, ředitelka značky Answear.LAB.

Výjimečné sdělení, výjimečné ilustrace Caroliny Altavillové

Answear.LAB vytváří oblečení s nápadem. Limitovaná kolekce „No Shame” je věnována problému hanby, se kterým se ženy potýkají v různých životních situacích. Značka argumentuje tím, že si zaslouží respekt a neměly by se stydět za to, kdo jsou, jak vypadají a koho milují.

Pro další zdůraznění poselství nejnovější kolekce představil Answear.LAB sérii triček ve spolupráci s Carolinou Altavillou, argentinskou ilustrátorkou žijící v Miláně. Umělkyně vytváří společensky angažovanou grafiku, která si získává srdce uživatelů sociálních sítí a čtenářů časopisů, jako jsou The Guardian, The Lancet a Just Breathe Magazine. Carolina Altavilla ozdobila trička kresbami odkazujícími na myšlenku „No Shame” a ilustrujícími pozitivní slogany propagující sebepřijetí: „Obejmi každou křivku“, „Láska je slepá k tělesnému standardu”, „Láska není ostuda”, „Miluji se pro to, kdo jsem” a „Odlišnost je ta nejkrásnější věc na světě”.

„Módu považuji hlavně za výraz a identitu, proto mě ke spolupráci s Answear.LAB velmi motivovala možnost ilustrování pro ženy, které ve svém stylu hledají oblečení, ve kterém se cítí zastoupeny a zahrnuty. Inspirují mě ženy, se kterými jsem se setkala, a ty, které ve mně zanechaly stopy, ty, které nějakým způsobem změnily realitu světa, ty, které nemlčí tváří v tvář nespravedlnosti, ty, které mají touhu změnit svět již nyní. Inspiruje mě také moje vlastní životní zkušenost a úvaha, že musíme být k sobě laskavější a žít v našem každodenním životě s větší láskou a svobodou.” - říká Carolina Altavilla.

Celou kolekci si můžete prohlédnout zde: https://answear.cz/s/answear-lab-x-no-shame  

 

Kategorie: