Restart pro poškozené vlasy: Jaké produkty vám s tím pomohou?

Vlasy jsou korunkou krásy a často i zrcadlem vlastního zdraví. Vlasy i pokožka hlavy totiž odrážejí celkový životní styl, životosprávu a stres nevyjímaje. Snadno se proto stane, že najednou přestanou růst, lámou se a třepí, nebo dokonce extrémně padají. Jak je dát opět do pořádku?

Jaké jsou nejčastější příčiny poškozených vlasů?

Dlouhodobý stres
Špatná strava s deficitem důležitých minerálů a vitaminů
Hormonální nerovnováha
Časté změny v počasí
Příliš upnuté účesy

 

Jaké dobré skutky můžete pro své vlasy udělat okamžitě?

1. Používejte kvalitní vlasovou kosmetiku

Prvním krokem k obnově poškozených vlasů je správná domácí péče. Pečujte o vlasy adekvátní řadou vlasové kosmetiky určenou právě pro váš typ vlasů. S výběrem by vám měl poradit ideálně váš kadeřník, který vaše vlasy zná nejlépe. Obecně se však vyplatí vyhýbat levné kosmetice z drogérie a produktům obsahujícím chemické složky. Pro nápravu poškozených vlasů volte spíše šetrné přírodní produkty, které respektují přirozenou pH rovnováhu vlasů i pokožky hlavy. 

2. Dopřejte vlasům hloubkovou a intenzivní hydrataci 

Poškozené vlasy často trpí nedostatečnou hydratací. Kromě kvalitního šamponu a kondicionéru proto investujte také do vlasové masky nebo oleje v podobě vlasového séra, které vašim vlasům dodá potřebnou hydrataci i výživu. Vlasové sérum aplikujte do vlasů pravidelně a nechte ho v nich působit co nejdéle, abyste dosáhli maximálních výsledků.

 

TIP: Vyzkoušejte přírodní vlasové sérum od české značky Blendea, které posiluje vlasy a podporuje jejich růst, vyživuje a hydratuje kořínky, vyrovnává pH vlasové pokožky a zabraňuje vypadávání starších vlasů. Sérum obsahuje extrakt z Řeřichy peruánské (rostliny známé i pod názvem Maca) a k tomu pět různých druhů olejů (ricinový, arganový, hořčičný, rozmarýnový a avokádový). Sérum vmasírujte do vlasové pokožky a nechejte ho v ní alespoň hodinu působit, poté ho z vlasů opláchněte. 

 

3. Přemýšlejte více nad tím, jaké potraviny jíte

Nezapomínejte, že krása vašich vlasů začíná uvnitř. Zahrňte proto do své stravy potraviny bohaté na vitaminy, minerální látky a omega-3 mastné kyseliny, které najdete v ořeších, avokádech, lososech nebo lněných semínkách. Snažte se jíst čerstvé potraviny. Ty vysoce průmyslově zpracované zkuste ze svého jídelníčku úplně vyřadit. 

 

Jaké doplňky stravy budou vašim vlasům chutnat?

Zinek
L-Methionin
Vitaminy skupiny B

 

Vyzkoušet ovšem můžete i komplexnější doplněk stravy přímo určený pro zlepšení kvality vašich vlasů. Například Blendea Hair Vitality obsahuje dokonale vyvážené množství všech zmíněných podstatných látek (zinek, l-methionin, vitaminy skupiny B, selen) a k jejichž doplnění vám bude stačit užívání pouze jedné kapsle denně. 

4. Chraňte vlasy před mechanickým poškozením

Vyhněte se extrémnímu používání fénů, kulem a žehliček na vlasy. Před fénováním vždy aplikujte do vlasů přípravek chránící vlasy před horkým vzduchem. Bez něj by vlasy mohly ztrácet svou hydrataci a začaly by se lámat, což rozhodně nechcete.

 

Pamatujte také na to, že obnova poškozených vlasů je dlouhodobý proces vyžadující čas. Buďte proto ke svým vlasům shovívaví a pečujte o ně s láskou i dostatečnou trpělivostí. 

Kategorie: